Zeekadet worden

Hier vind je alle informatie over hoe je zeekadet kan worden bij het Zeekadetkorps Lelystad

 

 

 

 

Dé allerleukste club van Lelystad!

Zeekadet worden!

Jongens en meisjes in de leeftijd van 9 tot en met 23 jaar die in het bezit zijn van tenminste één zwemdiploma kunnen lid worden. Na een gratis proefperiode van drie weken moet er besloten worden om wel of niet zeekadet te worden. Hij/zij ‘monstert aan’ als aspirant Zeekadet en krijgt een leuk welkomst geschenk! De leiding van het korps bestaat uit weliswaar enthousiaste vrijwilligers, maar zijn geen professionals. Het kan gebeuren dat een aanmelding niet kan worden gehonoreerd. Dat wordt uiteraard toegelicht.

Je kan niet wachten?

Je hoeft natuurlijk niet 3 weken te wachten. Als je het zeker weet neem je een van je ouders mee om je in te schrijven. Je krijgt dan natuurlijk ook een leuk welkomst geschenk.

Kennismaken

Je kan drie zaterdagen met de Zeekadetten (gratis) meedoen om te kijken of je het leuk vindt. Tijdens de zaterdagen maak je met alle onderdelen kennis om zo een goede indruk te krijgen wat het nu eigenlijk is om een zeekadet te zijn.

Ja, ik word Zeekadet!

Op de derde zaterdag moet je een keus maken om Zeekadet te worden. Dit moet samen met je ouder(s) aan boord gebeuren. De Commandant of Eerste Officier schrijft je dan in.

Tijdens het intake gesprek worden er gegevens ingevuld en wordt de informatiemap aan de ouder(s) overhandigd.

Schrijf je alvast in

Via de knop hieronder krijg je ons inschrijfformulier. Vul dit alvast zoveel als je kan in en neem het mee naar de Korpsbijeenkomst. De commandant vult de rest van de gegevens in en je bent snel zeekadet!!!

A t/m Z informatie

GEWELDIG! Je wordt Zeekadet! Een goede beslissing waar je absoluut geen spijt van krijgt. Samen met je ouder(s) schrijf je je in als zeekadet. Dit gebeurt door de Commandant of Eerste Officier. Er worden formulieren ingevuld en getekend.

En dan…
Je bent nu “Aspirant Zeekadet”. Je leert zo snel mogelijk de weg aan boord kennen (en ook in het donker) Je krijgt een “monsterboekje”. In dit boekje staan allemaal taken die je moet uitvoeren. Nadat je alle taken klaar hebt kom je in aanmerking voor de volgende rang: Zeekadet 3e Klasse.

Verplichte kosten

  1. Contributie – € 25,00 per maand
  2. Aanschaf werkpak – € 30,-  zodra je besluit lid te worden
  3. Uniform ongeveer – € 135,- (maar dat heb je voorlopig nog niet nodig!)

Het kledingpakket bestaat uit: werkhemd, werkbroek, T-shirt en een muts met 2 overtrekken. Het uniform wordt pas verstrekt na ontvangst borg en aankoop van gladde lederen schoenen (bij voorkeur KM schoeisel).

Het werkpak, dat door alle zeekadetten wordt gedragen bij de meeste activiteiten, bestaat uit een blauwe broek, blauw hemd en riem. Optioneel zijn het petje en wollen trui.

Het werkpak (+muts) moet zelf aangeschaft worden, het daagsblauw wordt in bruikleen, met een borgsom, verstrekt waarbij de zeekadet verantwoordelijk is voor het onderhoud ervan. Je gaat naar onze webshop om direct kleding te kunnen bestellen. Voorlopig heb je nog geen daagsblauw nodig hoor!

Het ‘daagsblauw’; het uniform dat wordt gedragen bij speciale gelegenheden. Dit wordt verstrekt vanaf zeekadet der derde klasse. Doel van het uniform is ongeacht sociale of culturele achtergronden de zeekadetten er het zelfde uit te laten zien en hun dit ook te laten beseffen. Binnen het korps geldt inzet en instelling als graadmeter en niet de afkomst!
Het uniform wordt pas verstrekt na ontvangst borg en aankoop van gladde lederen schoenen (bij voorkeur KM schoeisel).

Voor kampen en excursies
Kampen met het Korpsschip – afhankelijk van de aantal personen,- worden berekend per dag. De kampen duren zo’n 7 tot 8 dagen. Weekendkampen – circa. € 30,00 ((vrijdagavond tot zondagavond). Excursies – eventueel bijdrage in reiskosten. De deelnamekosten moeten vooraf via de bank worden betaald.

Voor wie denkt dat hij of zij geen lid kan worden vanwege de kosten, is er altijd een oplossing. Daarover leest u/lees je alles in het document dat je hier kan downloaden

de Zeekadet

Inschrijven

Samen met de Commandant en je ouder(s) tijdens een Korpsdag . Klik op de onderstaande link om het inschrijfformulier in te vullen. Na ontvangst door ons neemt de commandant contact met je op (telefonisch of per email) en de eerste afspraak te maken. 

Kosten

De contributie is € 25,00 per maand. Het werkpak krijg je in bruikleen. Banknummer is: IBAN NL76INGB0008926144 t.n.v. Stichting Zeekadetkorps Lelystad.

Kleding

De zeekadet draagt een “werkpak” (met evt. een trui en pet) en bij officiële gebeurtenissen een uniform. Het werkpak krijg je van ons in bruikleen. Dit pak draag je tijdens alle bijeenkomsten en vaartochten. Het nette uniform moet je zelf aanschaffen. Groei je er uit dan nemen wij het van je over en koop je opnieuw een passend uniform.

Het Zeekadetkorps Lelystad

Het Zeekadetkorps Lelystad is opgericht in november 2018 en werd daarmee het twintigste  korps van Nederland. Het bestuur heeft voor ons korps het schip Port of . Lelystad gevonden. Daar vinden alle bijeenkomsten op plaats. Ook maken wij gebruik van de Batavia Haven, sommige schepen die daar liggen en de werf van Batavialand.

 

 

Inmiddels beschikt Zeekadetkorps Lelystad over twee zeilboten. Een klassieke zalmschouw ’t Putske en een zeilvlet. Daarnaast hebben wij nog twee kleine zeilbootjes, waaronder een Optimist, waar je al op heel jonge leeftijd zelf kunt leren zeilen. De houten boten worden de komende tijd opgeknapt door de Zeekadetten. Die daarbij worden geholpen door de vrijwilligers van het ZKK Lelystad en de werkmeesters van de werf van Batavialand.

Daarnaast er is een motorslepertje Marie Janne dat door het Zeekadetkorps Lelystad wordt gebruikt. Hierin leren de zeekadettten ook motorboot varen.

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 3 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en vul je gegevens in. Wij bellen je dan om een afspraak te maken. DOEN!!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.

Deel dit:

UA-129273802-2