Voor ons korpsschip Port of Lelystad zijn wij op zoek naar technici, techneuten en aankomende techneuten. Sleutel je graag aan (diesel)motoren, elektra, hydrauliek of wat dan ook dat maar naar techniek ruikt, dan kunnen wij jou goed gebruiken. Ook VMBO/MBO Techniek studenten zijn van harte welkom. 

Dieselmotoren

De hoofdmotor is een ABC 6 Cylinder diesel. Een langzaamloper die bij 450 toeren 450 pk levert. Natuurlijk voorzien van turbo die als het nodig is fluitend bijkomt.

Diverse generatoren

Er staan 4 generatoren aan boord. Twee voor de stroomvoorziening 220v/380v en twee voor de hydrauliek. Mooi en jong speelgoed dat op een nieuw schip niet zou misstaan. Een daarvan is speciaal voor de grote hydraulisch kraan (12 ton) waarmee wij allerhande zaken kunnen verplaatsen.

Heb je wat met techniek, studeer je bijvoorbeeld een technische richting aan het MBO Lelystad, kom dan eens kijken bij ons aan boord of er wat voor je bij zit. 

Er zijn verschillende manieren:

1. of je meldt je als vrijwilliger die af en toe beschikbaar is
2. of je wordt lid van het Zeekadetkorps. In dat geval kan je instromen als onderofficier. In overleg kijken we dan op welke plaats jij het best tot je recht komt. Bijvoorbeeld omdat we je bij ons aan boord opsteekt, goed van pas komt in de je opleiding.
3. Ben je ouder dan 30 en heb je al de nodige ervaring dan kan je eventueel ook Hoofd Technische Dienst worden. Het is dan jouw verantwoordelijkheid dat technisc h alles tip top aan orde is boord.

Waar je ook voor kiest: er wordt regelmatig gevaren met het schip. Een enkele dag of, zoals in de zomervakantie, 8-10 dagen aaneen.

Maar we lopen vooruit op de zaken. Kom eerst een kijken aan boord en kennis maken met de Zeekadetten, de onderofficieeren en officieren. Dat kan iedere zaterdag. Ons schip vind je in de Batavia Haven van Lelystad. Je kan het niet missen. Wel handig als je je komst even aankondigt. Zorgen wij dat in ieder de koffie of thee voor je klaar staat. Ben je ouder dan 18 en ben je er rond 17.00 uur dan hebben we ook nog wel wat lekkers onder de kurk.

Neem contact op met onze Eerste Officier

Marinka Langefeld is onze Eerste Officier. Zij kan je alles vertellen over het Zeekadetkorps Lelystad en de vele techniek die bij ons aan boord staat. Ze kan, en zal, je ook vertellen wat je er allemaal voor terugkrijgt. Want dat is wel ons uitgangspunt: je moet er als vrijwilliger of als lid vooral ook iets voor jezelf uithalen. Simpelweg omdat he het anders niet volhoudt. Stuur haar een mailtje: eo@zeekadetkorpslelystad.nl of bel 0320-841077 (niet op donderdag). Maar je mag natuurlijk ook het formulier hieronder invullen.

Deel dit:

UA-129273802-2