Je eerste korpsdag en dan windkracht 9 om je oren krijgen…

Lelystad – De eerste bijeenkomst afgelopen zaterdag van het Zeekadetkorps Lelystad was passend en misschien wel kenmerkend voor dit nieuwste Zeekadetkorps in Nederland: stormachtig. Van de negen aangemelde kinderen meldden zich zes kinderen zaterdag middag aan boord van het Charterschip Amalia. En die bleken ook nog eens een mooie dwarsdoorsnede van de Lelystadse bevolking te zijn. Ze konden hun lol niet op.

Terwijl de aspirant zeekadetten hun eerste woelige (windkracht 9 werd gemeten) vaartocht maakten aan boord van de sleepboot Rebocador, was het in de kapiteinshut van de Batavia een drukte van belang. Daar werden door voorzitter Tony Merkelbach, en onder toeziend oog van wethouder John van den Heuvel en de Inspecteur van de Koninklijke Marine, de samenwerkingsovereenkomsten met Batavialand en Ambiance Zeilcharters getekend. Merkelbach in zijn korte toespraak: “Deze samenwerkingsovereenkomsten betekenen ook en vooral dat het Zeekadetkorps Lelystad kan rekenen op enthousiasme en ondersteuning van de gemeenschap. Het is nadrukkelijk onze insteek dat het Zeekadetkorps Lelystad actief deel uitmaakt van deze gemeenschap en daarin ook een actieve rol gaat spelen.”

Ook de wethouder benadrukte in zijn toespraak het maatschappelijk belang van het Zeekadetkorps Lelystad: “Lelystad noemt zich niet voor niets Stad aan het water. Omdat in de planvorming rekening werd gehouden met de aanleg van de Markerwaard, is Lelystad niet direct aan het water gebouwd. Dit zijn wij nu langzaam aan het herstellen. Het Zeekadetkorps Lelystad maakt ook weer een verbinding in onze stad met het water. Het korps biedt jongens en meisjes de gelegenheid kennis te maken met dit water en zich voor te bereiden op een carrière of opleiding in de maritieme sector. Dat is goed voor de jeugd en zeker ook voor de stad”, aldus Van den Heuvel.

Terwijl er in de overvolle Kapiteinshut van de Batavia werd geproost op het Zeekadetkorps Lelystad, brachten de Zeekadetten zelf een bezoek aan de werf. De locatie waar zij op zaterdag regelmatig zullen zijn om aan hun eerste bootje te werken. Dat zij niet weg te slaan waren bij het afvuren van de kanonnen laat zich raden.

De Zeekadetten komen vanaf nu wekelijks bijeen in en rond de Batavia Haven. Het bestuur is inmiddels druk met de aanschaf van een eigen schip voor het ZKK Lelystad.Zaterdag a.s. is de volgende korpsdag. Aanvang 13.00 uur. Jongeren tussen 11-24 jaar kunnen zich hier nog voor aanmelden via de website www.zeekadetkorpslelystad.nl

[Best_Wordpress_Gallery id=”3″ gal_title=”Eerste korpsdag Zeekadetkorps Lelystad”]
Deel dit:

De contributie van een Zeekadetkorps Lelystad is laag (€ 17,50 per maand) maar het kan zijn dat dit toch te veel is/wordt. Ook deelname aan vaarkampen kosten natuurlijk geld. Gelukkig zijn ook daar oplossingen voor. Neem daarvoor contact  op met onze voorzitter; stuur ons een mail en wij nemen contact met u op

UA-129273802-2