Onze mensen

Het zijn de mensen die een zeekadetkorps maken tot wat het is. Daarom stellen wij je graag aan deze mensen voor. Te beginnen met onze kaderleden. De kaderleden vormen gezamenlijk de dagelijkse leiding van het Zeekadetkorps Lelystad en uiteraard vormen zij de kern van de bemanning aan boord van ons schip Port of Lelystad

Joop van Diest
Commandant

Behalve secretaris van het bestuur ook commandant van ons Zeekadetkorps. Heeft zelf gevaren bij de Koninklijke Marine en maakt daar nu handig gebruik van. Zegt ook heel goed te kunnen zeilen. Zeekadetten kijken dan ook erg uit naar de eerste keer.

FacebookEmail
Paul van Kerkhof
Eerste Officier

Was in zijn jeugd zeekadet bij het korps van Rotterdam. Nu Eerste Officier aan boord van het korpsschip. Vervangt indien nodig de commandant. Heeft de leiding over meerrol (tijdens afvaren en aanmeren)

Facebook
Anneke Laan
Hoofd Logistieke Dienst

Naast Hoofd Logistieke Dienst ook plaatsvervangend Eerste Officier. Spin in het web in vele activiteiten; ook aan boord. Is zo ongeveer alle dagen van de week met ons korps bezig. Steun en toeverlaat van onze vaak nog heel jonge zeekadetten. Kent van alle kadetten inmiddels de gebruiksaanwijzing, Van sommige kaderleden ook natuurlijk.

FacebookEmail
Eddy Laan
Hoofd Technische Dienst

Duiker, Sleepbootkapitein, lasser en all round techneut. Zijn handen maken wat zijn ogen zien. Werkt daarbij precies en gedegen. Chef van de machinekamers en vraagbaak voor allerhande technische zaken. Vaak gesignaleerd met Lo aan zijn zijde.

"Mijn motivaties om me in te zetten als vrijwilliger bij het zeekadetkorps Lelystad zijn; mijn nautische ervaringen aan de zeekadetten over te kunnen brengen. En dat werken op water een prachtig beroep is waar je een mooie en zekere toekomst in kan vinden. En daar geniet ik van . . ."

Facebookpagina
Lo Brust
Navigatie officier

Lo is onze navigatie officier. Met zijn zeiljacht zeilde hij ruim 100.000 zeemijlen op diverse wereldzeeen. Maar ook op het Markermeer en IJsselmeer weet hij prima de weg. Van onschatbare waarde is zijn kennis van elektrische schema's en systemen. Wij noemen hem dan ook de 'vonkenboer'

FacebookEmailen
Jean Kerres
Liaison officier

Jean Kerres is een van de mannen van het eerste uur. Is als liaison officer verantwoordelijk voor de samenwerking met Batavialand, meer specifiek de werf waar ook onze houten bootjes worden onderhouden. Maakt zich aan boord op velerlei gebieden dienstig en draagt graag zijn kennis over op de jonge opvarenden.

Facebook
Sebastiaan van Vulpen
Chef d'equipage

Opperschipper en daarmee de hoogste onderofficier. Deed jaren ervaring op bij scouting en past deze nu toe. Onmisbaar, handig en technisch. gaat nu zelf opleiding matroos binnenvaart doen. Tevens ervaren kraandrijver!

Facebook
Marinka Langeveld
Bootsman

Marinka draait mee in alle diensten aan boord op dit moment. Is te vinden in het kombuis, het dek en de brug. Pakt alles aan en weet 12 zeekadetten kalm te houden tijdens het eten. Heel knap

Facebook
Bouchra De Roode-Dchiri
Chef Verbindingsdienst

Na elf dienstjaren bij de Verbindingsdienst van de Koninklijke Marine, vertoont Bouchra nu haar verbindingskunsten aan boord van de Port of Lelystad. En is heel populair bij onze zeekadetten sinds ze haar overboord gooiden.

Facebook
Jeffrey Leeuwerink
Kwartiermeester

Metaalbewerking, MIG lassen, heftruck rijden en auto-onderhoud zijn helemaal Jeffrey zijn ding, Ook werkt hij als vrijwilliger in de smidse van de werf van Batavialand. 

"Mijn motivatie om mij in te zetten bij en voor de Zeekadetten is dat ik het erg leuk vind om te zien hoe de kadetten de weg weten te vinden op het schip en hoe ze zich ontwikkelen. En ik help ze graag waar ik dat kan. Zelf leer ik hier ook ontzettend veel en ik vind het ook leuk om te helpen met het schip op te knappen en te onderhouden."

RSS
Instagram
Facebook
Twitter
Follow by Email
LinkedIn
UA-129273802-2