Normaal gesproken stromen zeekadetten door naar de rangen van onderofficieren en officieren. Bij het Zeekadetkorps Lelystad is dat (nog) niet mogelijk daarom zoeken wij zogenaamde “zij-instromers”. Natuurlijk, het liefst mensen met een maritieme achtergrond (matroos, machines, bootsman, logistiek, navigatie, officier etc). Belangrijker vinden wij je motivatie en je bereidheid de nodige (vrije) tijd aan het ZKK Lelystad te besteden. En je bereidheid eventueel de opleiding onderofficier of officier te volgen. Deze worden georganiseerd door het Zeekadetkorps Lelystad en duren minimaal 3 (aaneengesloten) dagdelen. Eventueel aan deze opleidingen verbonden kosten zijn voor rekening van het ZKK Lelystad.

De functies staan open voor mannen en vrouwen. Het is belangrijk dat je aansluiting hebt bij de doelgroep: jongeren in de leeftijd van 11-24 jaar. Zeekadet kun je worden als je 11 jaar bent en in het bezit van een zwemdiploma. Vanaf 18 jaar stromen zij of uit naar de maritieme sector of een maritieme opleiding. Willen ze lid blijven, dat gebeurt vaak, dan stromen ze door naar de leiding in de rang van onderofficier of officier. De mogelijkheid bestaat dat één functie door twee personen afwisselend wordt ingevuld.

Ook als leiding van het korps dien je lid te worden van het Zeekadetkorps Lelystad. Verder verwachten we dat:

  • je op zaterdagen én tijdens vaartochten in voor- en najaar en het zomerkamp beschikbaar bent
  • je het leuk en uitdagend vindt met jongeren om te gaan en ze te helpen hun talenten en competenties te ontwikkelen
  • je het niet doet uit “goedheid” maar je haalt er ook iets voor jezelf uit
  • je bereid bent een uniform te dragen tijdens korpsdagen. Meestal het ‘werkpak” maar bij gelegenheid ook “pakkie deftig”
  • je respect moet verdienen en afdwingen, ook als je even geen uniform draagt
  • je overweg kunt met de heldere structuur van de organisatie en een cultuur van afspraak = afspraak
  • je in staat bent de zeekadetten die aan je leiding zijn toevertrouwd een heldere en veilige structuur te bieden
Deel dit:

De contributie van een Zeekadetkorps Lelystad is laag (€ 17,50 per maand) maar het kan zijn dat dit toch te veel is/wordt. Ook deelname aan vaarkampen kosten natuurlijk geld. Gelukkig zijn ook daar oplossingen voor. Neem daarvoor contact  op met onze voorzitter; stuur ons een mail en wij nemen contact met u op

UA-129273802-2