Als een kadet kiest voor de logistieke dienst heeft deze al een tijdje meegedraaid bij het korps en heeft ondertussen de rang van Zeekadet der Tweede Klasse bereikt. De Logistieke Dienst (LD) houdt zich o.a. bezig met het vullen van de magen aan boord van het schip. Een zeer belangrijk onderdeel. Wanneer er niet of slecht gegeten wordt, is de stemming er ook naar. Daarom wordt hier binnen het Zeekadetkorps ook veel aandacht aan besteed. 

Wanneer er een keuze voor de logistieke dienst wordt gemaakt, krijgen de kadetten instructie over hygiene, warenkennis, bereiden van maaltijden, enz. Ook zorgen voor koffie en/of thee hoort hierbij. Het beheren van de scheepstoko (=winkeltje) is een van de hoofdtaken. Inkopen wanneer het schip meerdere dagen weggaat of een maaltijd tussen de middag op een zaterdag verzorgen. Allemaal onderdelen van het brevet Hofmeester 2. 

Door de logistieke dienst verstrekt of niet: ijsjes blijven lekker. Altijd.

Als de zeekadet wat verder is met de algemene opleiding en de stand van Zeekadet der Eerste Klasse heeft behaald, dan volgt de brevet opleiding Hofmeester 1, waar de basis van Hofmeester 2 wordt uitgebreid en waar enkele administratieve vaardigheden worden bijgebracht.

Met aardappels kun je nog hele creatieve dingen doen. En opeten natuurlijk

Please follow and like us:
error
RSS
Instagram
Facebook
Twitter
Follow by Email
LinkedIn
UA-129273802-2