ambiance
Aan boord van dit schip krijg jij straks je zeilopleiding. Hoe gaaf is dat?

Lelystad – Schipper Sven Timmann van de 3-mast Klipper Ambiance en Sylvelin (‘Zippi’)  Rinnen van de 2-mast klipper Allure, hebben aangeboden (een deel van) de zeilopleiding van de zeekadetten en het kader van het Zeekadetkorps Lelystad voor hun rekening te nemen. Letterlijk. Daarmee zijn zij partner geworden van het jongste zeekadetkorps van Nederland. Bestuur en leiding van het ZKK Lelystad zijn bijzonder blij met dit aanbod dat in grote dank is aanvaard. Deze bijzondere praktijkopleiding gaat daarmee deel uitmaken van het jaarprogramma van het Zeekadetkorps Lelystad.

Voor de zeekadetten van het Lelystadse korps betekent dit dat zij in ieder geval in de maand november, maar wellicht ook in april, tweedaagse zeiltochten maken met de 3-mast klipper Ambiance. Voorzitter Tony Merkelbach:”Dit is een fantastische kans voor jongens en meisjes in Lelystad om te leren zeilen op grote charterschepen zoals die bij ons in de Batavia Haven liggen. Natuurlijk sluit het aan bij de doelstellingen van ons korps: jongens en meisjes de kans bieden hun talenten en mogelijkheden te ontdekken.”

Bestuurslid Paul van Kerkhof vult aan: “Onze zeekadetten leren zeilen in de verschillende boten die het ZKK Lelystad heeft. We komen iedere zaterdag bij elkaar en dan kunnen ze lekker aan de gang met de vletten en andere kleine bootjes. Maar een echt lesprogramma op een 3-mast klipper als de Ambiance is van een heel andere orde! We gaan daar een heel mooi traject van maken. Op voorstel van Sven en Zippi zullen het volledige weekenden zijn waarbij ze ook aan boord slapen. Dus ze gaan ook echt een tocht maken waarbij ze zelf het schip, onder deskundige leiding, varen. Ze bepalen zelf de bestemming op basis van windkracht en windrichting. Dus ook navigeren komt daar bij aan de orde.”

Sven Timmann

Sven Timmann en Zippi Rinnen zelf zijn misschien nog wel het meest enthousiast. Schipper Sven: “Wij varen het hele seizoen met groepen van kinderen van scholen. Dus we zijn wel wat gewend. Wij vinden het zelf ook wel heel erg leuk op deze wijze een bijdrage te kunnen leveren aan de opleiding van de Lelystadse zeekadetten. De vraag naar mensen is ook in onze sector erg groot. Dus zijn wij blij met initiatieven als het Zeekadetkorps Lelystad dat jongeren helpt, zoals ze dat zeggen, de weg naar het water te vinden. Daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen. Maar los daarvan: het is natuurlijk voor ons zelf vooral erg leuk iets dat je zelf heel graag doet op anderen, in dit geval jonge mensen over te brengen.”

zippi rinnen

Tony Merkelbach is vooral erg blij dat het Zeekadetkorps Lelystad hiermee het programma aanbod voor de leden met een wel heel bijzonder en aantrekkelijk onderdeel kan uitbreiden. Merkelbach: “We willen heel graag de stad meer verbinden met de “waterkant”. In ons geval via de jeugd. Voor alle Lelystadse jongens en meisjes een unieke kans denken wij. Dit maakt straks dus gewoon onderdeel uit van ons opleidingsprogramma. Hoe geweldig is dat! Niet voor niets zijn wij bijzonder trots op dit voorstel van Sven en Zippi. En om deel te kunnen nemen hoef je alleen maar lid te worden van het Zeekadetkorps Lelystad.”

Zaterdag 9 maart is de eerste bijeenkomst van het Zeekadetkorps Lelystad in de Batavia Haven en op de werf van Batavialand. Uiteraard begint (en eindigt) deze bijeenkomst met een vaartocht. Er zijn nog plaatsen voor jongens en meisjes van 11-18 jaar beschikbaar. Klik hier om je aan te melden!

Please follow and like us:
error
RSS
Instagram
Facebook
Twitter
Follow by Email
LinkedIn
UA-129273802-2