Na de te gekke eerste korpsdag van vorige week (wat een weer!) gaan we zaterdag 16 maart echt aan de slag. We beginnen om 13.00 uur, maar je bent natuurlijk een kwartiertje eerder aanwezig. Vandaag hebben we veel te doen dus om 17.00 uur sluiten we weer. Wat staat er op het programma?

mooi lijntje
Mooi lijntje toch

We beginnen om 13.00 uur. Je krijgt belangrijke dingen te horen over het Zeekadetkorps. Maar ook iets over rangen en standen (wie is wie?) en je ontvangt je eerste instructiemap. In deze map lees je alles over het Zeekadetkorps, wat je allemaal moet weten om Zeekadet 3e klasse te worden. Geen zorgen, daar helpen wij je natuurlijk bij.
In het havenkantoor krijg je wat filmpjes te zien. Het NOS Journaal maakte vorig jaar een leuke film van het Zomerkamp van dit jaar.

Daarna gaan we naar buiten. Dan leer je hoe je moet opstellen voor “Baksgewijs” en gaan we het salueren oefenen. Kortom, na deze oefeningen weet je heel veel meer. Daarna gaan we terug naar het Havenkantoor voor “Pikheet”. Dat is de zeekadetten naam voor bakkie drinken. Limonade dus!

Na Pikheet gaan we aan de slag met knopen! Want als er iets is dat je goed moet kunnen is dat het maken van knopen. Daar maak je boten en schepen mee vast en allerlei andere handige zaken.

Dit is een platte knoop. Eenvoudig maar heel nuttig. En, je leert hem zo.

Zorg dat je op tijd bent zaterdag. Kan je plotseling niet, laat dit dan aan de commandant weten: 06 83577595 of met een email aan: commandant@zeekadetkorpslelystad.nl. Tot zaterdag!

Please follow and like us:
error
RSS
Instagram
Facebook
Twitter
Follow by Email
LinkedIn
UA-129273802-2