Van zaterdag 19 tot en met maandag 21 oktober zijn wij met het korps op herfstkamp geweest. We bezochten Hoorn en Enkhuizen. In Hoorn kregen we een hele leuke rondleiding, met vele verhalen, van “Opa Ruud”. De kadetten vonden het prachtig. In Enkhuizen lagen we op een van de mooiste plekken en ook nog eens dicht bij ons zusterschip De Noorderkroon van het Zeekadetkorps van Urk. Natuurlijk werden er over een weer bezoeken gebracht. Na een geweldig avondspel programma, met afsluitend het zonder handen eten van appeltaart met slagroom volgden ’s avonds nog de bevorderingen van Hannie tot ZKO3 en Jeffrey tot Bootsman. De terugtocht, even gewacht tot het stopte met regenen, werd intensief gebruikt voor het leren van knopen en splitsen. Er werden heel wat taken afgetekend in de splinternieuwe monsterboekjes die zondag waren uitgereikt.

Voorlopig de laatste vaartocht. Veel tijd de komende tijd voor de opleidingen en het verbouwen van het schip. In maart beginnen we het vaarseizoen weer met een weekend zeilen op de driemast klipper Ambiance!

[Best_Wordpress_Gallery id=”8″ gal_title=”Herfstkamp 2019″]
Deel dit:

De contributie van een Zeekadetkorps Lelystad is laag (€ 17,50 per maand) maar het kan zijn dat dit toch te veel is/wordt. Ook deelname aan vaarkampen kosten natuurlijk geld. Gelukkig zijn ook daar oplossingen voor. Neem daarvoor contact  op met onze voorzitter; stuur ons een mail en wij nemen contact met u op

Share This
UA-129273802-2