Zeekadetkorps Lelystad uitgenodigd voor deelname Dodenherdenking 4 meihttps://zeekadetkorpslelystad.nl Voor jongens en meisjes van 11-18 jaarMon, 17 Dec 2018 07:53:38 +0000nlhourly1https://wordpress.org/?v=5.0.1https://zeekadetkorpslelystad.nl/www2018/wp-content/uploads/2018/11/ZKK_LOGO_4KLklein.jpgZeekadetkorps Lelystad uitgenodigd voor deelname Dodenherdenking 4 meihttps://zeekadetkorpslelystad.nl 3232Zeekadetkorps Lelystad uitgenodigd voor deelname Dodenherdenking 4 meihttps://zeekadetkorpslelystad.nl/zeekadetkorps-lelystad-uitgenodigd-voor-deelname-dodenherdenking-4-mei/ https://zeekadetkorpslelystad.nl/zeekadetkorps-lelystad-uitgenodigd-voor-deelname-dodenherdenking-4-mei/#respondMon, 17 Dec 2018 07:53:38 +0000https://zeekadetkorpslelystad.nl/?p=4347Read More]]>Het Zeekadetkorps Lelystad is gevraagd een bijdrage te leveren aan de Dodenherdenking op de Dam op 4 mei a.s. Bijzonder vererend! Samen met het Zeekadetkorps Urk vertegenwoordigen wij daarmee de Provincie Flevoland tijdens deze bijzondere jaarlijkse bijeenkomst op de Dam in Amsterdam.

Dat betekent nog wel hard “werken” want op zaterdag 9 maart is de eerste Korpsdag van het Zeekadetkorps Lelystad. Maar dat gaat lukken. Wil je er ook bij zijn, meld je dan vandaag nog aan als zeekadet (11-18 jaar) of kaderlid (18 jaar en ouder).

]]>
https://zeekadetkorpslelystad.nl/zeekadetkorps-lelystad-uitgenodigd-voor-deelname-dodenherdenking-4-mei/feed/0
Stimulerende bijeenkomst Kaderleden en vrijwilligershttps://zeekadetkorpslelystad.nl/stimulerende-bijeenkomst-kaderleden-en-vrijwilligers/ https://zeekadetkorpslelystad.nl/stimulerende-bijeenkomst-kaderleden-en-vrijwilligers/#respondFri, 14 Dec 2018 07:53:50 +0000https://zeekadetkorpslelystad.nl/?p=4248bijeenkomst kader

Een gezellige maar vooral nuttige (eerste) bijeenkomst met kaderleden en vrijwilligers van het ZKK Lelystad

Dat was een stimulerend avondje donderdagavond 13 december.  Voor de eerste maal kwamen het bestuur en de inmiddels aangetreden kaderleden en vrijwilligers bij elkaar. Twee doelstellingen waren daarbij belangrijk: het informeren van kader en vrijwilligers van de huidige stand van zaken en horen wat de mensen die zich tot nu toe hebben aangemeld motiveert om dat te doen. Het werd voor iedereen die aanwezig was een prima bijeenkomst. Wil je ook kaderlid of vrijwilliger worden van het Zeekadetkorps Lelystad, meld je dan vandaag nog aan met onderstaand formulier.

]]>
https://zeekadetkorpslelystad.nl/stimulerende-bijeenkomst-kaderleden-en-vrijwilligers/feed/0
Donderdag 13 december bijeenkomst Stafleden en vrijwilligershttps://zeekadetkorpslelystad.nl/donderdag-13-december-bijeenkomst-stafleden-en-vrijwilligers/ Fri, 30 Nov 2018 09:44:09 +0000http://zeekadetkorpslelystad.nl/?p=3644Read More]]>Donderdagavond 13 december is er een speciale bijeenkomst voor hen die zich hebben aangemeld als staflid of vrijwilliger bij het Zeekadetkorps Lelystad. Iedereen die zich heeft aangemeld, heeft daarvoor inmiddels een uitnodiging voor ontvangen. Loop jij ook met plannen rond om je aan te melden, dan ben je ook van harte welkom deze avond. Laat dan wel even weten dat je komt (paul@zeekadetkorpslelystad.nl) of vul nog even het aanmeldformulier hieronder even in. ]]>Voorwaarden voor deelname aan Prijsvraaghttps://zeekadetkorpslelystad.nl/voorwaarden-voor-deelname-aan-prijsvraag/ Mon, 26 Nov 2018 10:07:05 +0000http://zeekadetkorpslelystad.nl/?p=3399Read More]]>Tot 20 februari 2019 maak je kans op een jaar lang gratis lidmaatschap van het Zeekadetkorps Lelystad. Een van onze sponsoren heeft aangeboden een jaar lidmaatschap beschikbaar te stellen. Hieronder de voorwaarden voor deelname. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. 
  • Inzendingen dienen uiterlijk 20 februari 2019 in ons bezit te zijn
  • Ook zij die zich al eerder hebben aangemeld als Zeekadet bij het Zeekadetkorps Lelystad kunnen deelnemen aan deze prijsvraag
  • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd
  • Om in aanmerking te komen dienen alle vragen goed te zijn beantwoord
  • Uit alle goede inzendingen wordt uiterlijk 27 februari 2019 door de notaris 1 winnaar getrokken
  • De prijs omvat 1 jaar lidmaatschap (12 x 15 euro per maand + het inschrijfgeld van 30 euro). De kosten van deelname aan voorjaars- zomer- en herfstkamp maken geen deel uit van deze prijs
  • Als deelnemer ga je er mee akkoord dat van de prijsuitreiking een foto wordt gemaakt. Deze wordt meegezonden met een persbericht aan de lokale pers. Bekendmaking vindt ook plaats via de website en de social media van het Zeekadetkorps Lelystad.
  • Wil de getrokken winnaar geen gebruik maken van deze prijs dan kan de organisatie besluiten een tweede trekking te verrichten
]]>
Gratis lid worden? Dat kan nu. Dus doe mee!https://zeekadetkorpslelystad.nl/win-een-jaar-gratis-lidmaatschap/ Mon, 26 Nov 2018 09:45:09 +0000http://zeekadetkorpslelystad.nl/?p=3394Een van onze sponsoren stelt voor 2019 een jaar lang gratis lidmaatschap voor een zeekadet beschikbaar! Hoe mooi is dat. Om daarvoor in aanmerking te komen kun je deelnemen aan de prijsvraag. Je hoeft slechts een paar eenvoudige vragen te beantwoorden. Met je inzending verklaar je direct ook akkoord te zijn met de spelregels en de voorwaarden  voor deelname (er wordt daarvoor een nieuw venster geopend in je browser). Neem even de moeite deze door te lezen. En beantwoord daarna razendsnel de vragen hieronder. Oh ja, de sponsor wenst onbekend te blijven. Ook als je wint.
]]>
Zomerkamp is van 20-27 juli 2019. Ga jij ook mee?https://zeekadetkorpslelystad.nl/zomerkamp-is-van-20-27-juli-2019-ga-jij-ook-mee/ Thu, 22 Nov 2018 13:42:52 +0000http://zeekadetkorpslelystad.nl/?p=2778Het zomerkamp van de Zeekadetkorpsen in 2019 vindt plaats van 20-27 juli 2019. Dat betekent dat veel van de korpsen in Nederland gelijktijdig en met elkaar op zomerkamp gaan (ZoKa). Veel details zijn natuurlijk nog niet bekend maar het wordt in ieder geval varen naar Kampen (20-23 juli) en vandaar naar Enkhuizen (23-26 juli). De laatste haven is nog niet bekend maar je bent op 27 juli weer terug. Kortom, het wordt een hele reis.

De foto’s hieronder zijn van het zomerkamp van dit jaar. Ze geven je een indruk van wat je allemaal gaat doen, en te wachten staat, tijdens het zomerkamp. Maar voor dit foto-overzicht vind je nog een reportage dat het NOS Journaal deze zomer maakte van dit zomerkamp.

De NOS Reportage deze zomer over het Zeekadetten zomerkamp van dit jaar.
]]>
Kosten lidmaatschaphttps://zeekadetkorpslelystad.nl/kosten-lidmaatschap/ Thu, 22 Nov 2018 09:50:23 +0000http://zeekadetkorpslelystad.nl/?p=2603Wat kost het eigenlijk om lid te worden van het Zeekadetkorps Lelystad? Om iedereen in de gelegenheid te stellen lid te worden bedraagt de prijs voor een jeugdlidmaatschap slechts € 15 per maand. Het inschrijfgeld bedraagt € 30.  De eerste 3 maanden heeft een nieuw lid (nog) geen uniform nodig. Dit is een kennismakingsperiode. Daarna wordt een werkpak beschikbaar gesteld door het Zeekadetkorps Lelystad. Dit pak blijft eigendom van het Korps. Voor gezinnen waarvan meerdere lid (willen) worden geldt een korting van 10% voor ieder volgend kind.

De kosten van de te organiseren kampen, bijvoorbeeld het zomerkamp, worden apart afgerekend. Reken voor een zomerkamp van 10 dagen op € 150 euro per deelnemer. Kosten voor een voorjaars- en najaarskamp, die korter duren, zijn vanzelfsprekend lager. De data van het zomerkamp (ZOKA) van 2019 zijn inmiddels ook bekend. Mocht het Zeekadetkorps Lelystad dan nog niet over een eigen schip beschikken, schepen de Lelystadse Zeekadetten in bij een (of meer) van de andere korpsen. Zoals u weet zijn er 20 korpsen in Nederland.

En als ik dat niet kan betalen?

Er zijn in Lelystad – maar ook in andere plaatsen in Flevoland – diverse regelingen die het mogelijk maken dat ieder kind lid kan worden en blijven van het Zeekadetkorps Lelystad. Vraag daarnaar bij het inschrijven. Uitgangspunt is ook voor ons dat deelname voor ieder kind mogelijk moet zijn. Wij helpen u daarbij graag.

]]>
Meer dan een watersportvereniginghttps://zeekadetkorpslelystad.nl/meer-dan-een-watersportvereniging/ Mon, 19 Nov 2018 15:51:02 +0000http://zeekadetkorpslelystad.nl/?p=2437Een zeekadetkorps is meer dan een watersportvereniging. Natuurlijk leer je hoe je moet roeien en zeilen. En dat leer je als zeekadet goed. Hier hebben we eigen diploma’s voor, die we brevetten noemen. Naast de zeilbrevetten geven we ook les volgens het CWO-systeem. Dit betekent dat je bij ons dus ook je CWO-zeildiploma kunt halen.

Naast de zeilbrevetten kun je nog heel veel andere brevetten halen. Zo kun je bij het zeekadetkorps leren hoe de motoren van een schip werken, hoe je het beste een lekkere maaltijd voor een grote groep mensen maakt of help je bij het klussen aan onze schepen. Dat doe je niet in een klaslokaal maar aan boord en een paar keer per jaar bij een vaartocht of een kamp.

Het echte werk

Als het korps met het grote korpsschip, dat is er nog niet maar komt er zeker, gaat varen ben je geen passagier maar een bemanningslid. Bij alles wat aan boord te doen is, leveren de kadetten hun deel. Aan het roer staan is leuk, de koers uitzetten noodzakelijk en zonder de bediening van de motor is varen niet mogelijk. En als je met z’n allen bezig bent, is ook het onderhoud van het schip leuk om te doen en ben je na afloop trots dat je met z’n allen iets moois hebt gemaakt. En als je op kamp gaat, woon je voor een paar dagen aan boord van het schip en zorgen we met z’n allen dat we een onvergetelijke tijd hebben.

]]>
Overzicht van activiteitenhttps://zeekadetkorpslelystad.nl/overzicht-van-activiteiten/ Mon, 19 Nov 2018 14:25:19 +0000http://zeekadetkorpslelystad.nl/?p=2351[eab_calendar] ]]>Website online en gevuldhttps://zeekadetkorpslelystad.nl/website-online-en-gevuld/ Mon, 19 Nov 2018 10:51:31 +0000http://zeekadetkorpslelystad.nl/?p=2160De website van het Zeekadetkorps Lelystad staat online en is gevuld. Ok, misschien nog niet helemaal, maar het belangrijkste staat er op. Kijk eens rond op de website. Zou zo maar kunnen dat je er iets van je gading vindt! Mooier nog: je kan je direct aanmelden als zeekadet, staflid, vrijwilliger of donateur. ]]>