De vloot

 

 

 

 

 

Dé allerleukste club van Vlaardingen!

Port of Lelystad

Het korpsschip Port of Lelystad is een zeeschip uit 1969 dat jaren dienst heeft gedaan als boeienlegger (onder de naam Vlissingen) op de Noordzee en later in Belgie. Het schip is, behalve voor zeevaart, ook geschikt voor alle binnenwateren en biedt slaapplaats aan een 20-tal zeekadetten. De kombuis is volledig uitgerust om voor een grote groep goed en verantwoord te kunnen koken. Aan goede voeding wordt aan boord dan ook veel belang gehecht.

RS Quest

Dit snelle zeilbootje wordt gebruikt om de zeekadetten te leren varen in een snelle, polyester, zeilboot. Het zeilen is totaal anders dan in een beenhakker vlet. Met de RS Quest worden regelmatig zeilwedstrijden gehouden met andere korpsen door heel Nederland.

Koeno

De Koeno is een 28 voets kajuitzeiljacht waarom je zeilles krijgt. Een kajuitzeiljacht zeilt heel anders dan bijvoorbeeld een vlet op de RS Quest. Met vier zeekadetten tegelijk krijg je les in dit jacht. Daarbij leer je een rechte koers te varen, het komplas te lezen, met de GPS te werken en uiteraard hoe je de zeilen hijst en in de goede stand zet. Het is een heel veilig schip waarin je snel alle kneepjes van het zeilen in een kajuitjacht onder de knie krijgt. Als het niet al te slecht weer is zeilen we ook in het winterseizoen met dit schp

‘t Putske

Deze zeilboot hebben wij ontvangen van een inwoner uit Lelystad. Een houten waarvan we nog niet weten hoe hij zeilt. Hij ligt nu op de werf van Batavialand; daar werken de zeekadetten onder leiding van de Chef d’equipage om het weer helemaal mooi te maken. Het is bijna zes meter lang en voorzien van twee zijzwaarden. Het is waarschijnlijk het laatste houten exemplaar van een zalmschouw waarmee 100 jaar geleden op de rivieren werd gevist (daar zat toen inderdaad nog zalm in).

Beenhakkersvlet

De  stalen vlet wordt gebruikt om elke zeekadet te leren zeilen, roeien of wrikken. Deze 6 meter lange vlet kan tegen een stootje en je kunt hier gemakkelijk in leren zeilen. Het roeien en wrikken gaat wat zwaarder als je nog een jonge kadet bent, maar door genoeg te oefenen en de techniek te leren, kunnen ook de jongere zeekadetten met de vletten overweg.

Zeilen in WR-1 sloepen

Tijdens de zomerkampen wordt er vaak gezeild in de WR-1 sloepen. Deze WR-1’s zijn dan in bruikleen van de Koninklijke Marine.

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 4 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en vul je gegevens in. Wij bellen je dan om een afspraak te maken. DOEN!!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.

Share This
UA-129273802-2