Wat een geweldige bijeenkomst zaterdag 7 september aan de kade van de Batavia Haven, tijdens de HISWA te Water. Ons schip, nu ex-Dijle en ex Vlissingen, heeft eindelijk zijn naam gekregen: Port of Lelystad. Tijdens een drukke en geanimeerde bijeenkomst doopte mevrouw Ina Adema, burgemeester van Lelystad ons schip. Niet eerder dan nadat het ms Dijle formeel was afgemeld bij Neptunes, de god van de zee. Hieronder een fotoimpressie van deze voor ons zo belangrijke gebeurtenis.


“In de naam van een ieder die aan boord van dit schip gevaren hebben in het verleden, en in naam van ieder die aan boord van dit schip zal varen in de toekomst, vragen wij de goden van de wind en de zee om dit schip vandaag met hun zegen te vereren. Machtige Neptunus, koning van alles wat beweegt op en in de golven, en machtige Aeolus waker over de wind en alles wat voor hen blaast: We danken u voor de geboden bescherming van dit schip in het verleden. We spreken onze dank uit voor de bescherming tegen orkanen en stormen en voor de altijd veilige terugkeer naar de haven. Nu vragen wij uw mildheid, om de oude naam van dit schip, de “DIJLE”, te verwijderen uit het grootboek van de diepzee. Verder vragen wij u, dat als zij opnieuw aangeboden wordt voor zegen onder een nieuwe naam, zij weer erkend wordt en gezegend wordt met dezelfde voorrechten als voorheen. In ruil hiervoor geven wij dit schip in uw handen, wetende dat zij als voor eeuwig valt onder de wetten van de goden en de zee. Als blijk hiervan geven wij u dit offer volgens het ritueel van de zee.”
 

[Best_Wordpress_Gallery id=”5″ gal_title=”Doop Port of Lelystad”]
Deel dit:

De contributie van een Zeekadetkorps Lelystad is laag (€ 17,50 per maand) maar het kan zijn dat dit toch te veel is/wordt. Ook deelname aan vaarkampen kosten natuurlijk geld. Gelukkig zijn ook daar oplossingen voor. Neem daarvoor contact  op met onze voorzitter; stuur ons een mail en wij nemen contact met u op

Share This
UA-129273802-2