Lelystad – Op zaterdag 17 december aanstaande heeft de huidige (waarnemend) commandant Joop van Diest het commando van het Zeekadetkorps Lelystad overgedragen aan Bouchra de Roode-Dchiri. Zij is sinds 3 jaar lid van het kader van het Zeekadetkorps en heeft als hoofd operationele dienst alle facetten van het korps leren kennen. De commando-overdracht vindt plaats tijdens de jaarlijkse kerstviering van het korps. Dit jaar vindt deze viering plaats aan boord van de driemaster Abel Tasman in de Bataviahaven. Bouchra heeft er zin in: “Anders moet je hier niet aan beginnen. De aanstelling is voor drie jaar en het is niet de bedoeling dat je voortijdig afhaakt. Het is een vrijwilligers job die je volgens mijn voorganger alleen maar volhoudt als je er zelf veel plezier uithaalt. Daar hoeft dus niemand over in te zitten want ik heb er erg veel plezier in.”

Joop van Diest, die overigens bij het korps blijft als voorzitter van het stichtingsbestuur, is erg blij met zijn opvolger: “De afgelopen drie jaren heeft Bouchra een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en groei van ons zeekadetkorps. Daarbij heeft ze een achtergrond in de Koninklijke Marine, waar zij 11 jaar heeft gewerkt en gevaren, en werkt ze in de jeugdzorg in Lelystad. De afgelopen tijd heeft zij de volledige Officiersopleiding van het Zeekadetkorps Nederland gevolgd. Ik weet zeker dat haar aantreden als commandant weer een flinke impuls is voor de doorontwikkeling van ons zeekadetkorps.”
Zeekadetkorps Lelystad is een jeugdvereniging waar jongeren van 10 tot 23 jaar wekelijks veel plezier beleven aan boord van hun schip Port of Lelystad en de vele kleinere boten waarmee wordt gevaren. Aan boord leren de jongeren van alles over het leven aan boord, de techniek, nautische zaken maar ook samenwerken en leidinggeven. Veel van de zeekadetten stromen uiteindelijk door naar de maritieme sector zoals Binnenvaart, Zeevaart en Koninklijke Marine.

Deel dit:

UA-129273802-2