Activiteiten

Elke zaterdag komen de zeekadetten van 11.00 uur tot 17.00 uur samen aan boord van ons korpsschip Port of Lelystad en in de Batavia Haven en Batavialand. Sinds het Korpsschip in juni 2019 is aangekocht vinden de bijeenkomsten op het schip plaats. Ook gaan we regelmatig varen met de Port of Lelystad! En jij kan lid zijn van de bemanning!

Dé leukste club van Lelystad

Korpsdag

Zaterdag

11.00 – 17.00 uur

Vaardagen 2020

Maart

Een weekend zeilen met een driemast klipper met een heleboel zeilen. Data worden nog in overleg met de schipper van de klipper vastgesteld

Juni

In juni 2020, 13, 14 en 15 juni om precies te zijn, nemen we deel aan het evenement Meppel aan Zee dat deel uit maakt van het Grachtenfestival Meppel

Zomerkamp

Een week op pad tijdens de zomervakantie. In 2020 bezoeken we van 18 tot en met 25 juli Den Helder. We zijn dan te gast van de Koninklijke Marine.

Sail Amsterdam

In 2020 is het weer Sail Amsterdam. Het grootste nautische evenement van Nederland. En wij zijn er bij van 12 tot en met 16 augustus

Wat doen we op een zaterdag?

Op een zaterdag zijn de kadetten in divisies onderverdeeld;

  • De instructie-divisie gaat zeilen, motorboot varen of roeien
  • de wacht-divisie houdt de wacht en waakt over het schip en de boten
  • De onderhouds-divisie onderhoudt de boten, kleine vaartuigen of ander materiaal

De praktijk instructies vinden het gehele jaar door plaats, tijdens bovengenoemde activiteiten.

Elk jaar worden kampen georganiseerd, waar ermet het Korpsschip op wordt uitgetrokken naar locaties als het Markermeer en IJsselmeer, Urk, het Zwarte Water en nog veel meer!

Tijdens deze kampen wordt het geleerde in de praktijk gebracht; de hofmeesters slaan aan het koken, de machinisten zorgen dat alles blijft draaien en de nautische dienst zorgt dat het schip gevaren wordt. Daarnaast wordt veel tijd besteed aan zeilen, roeien, het maken van trektochten, zwemmen en ga zo maar door; alles op, rond in en met het water.

 

 

Wat verder weg?

De zeekadetten zijn over de hele wereld verspreid en regelmatig vinden uitwisselingen plaats. De mogelijkheid bestaat dat de zeekadetten naar Canada, Verenigde Staten, Groot Brittannië, België, Japan, Zweden, Hong Kong, Zuid-Afrika, Bermuda en Korea kunnen gaan, om daar kennis te maken met andere zeekadetten en hun cultuur.

Zo zijn er bijvoorbeeld in het verleden uitwisselingen geweest naar: Canada, Amerika, Engeland, België, Schotland, India, Zweden en Japan.

Dichterbij huis: Rotterdam de Wereldhaven. Een locatie waar zeekadetten zich kunnen verdiepen in al het maritieme wat het te bieden heeft. En wat denk je van Sail Amsterdam. Regelmatig gaan zeekadetten een dag meevaren op schepen, worden excursies georganiseerd naar schepen of bezoeken gebracht aan tentoonstellingen. 

 

 

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 3 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en vul je gegevens in. Wij bellen je dan om een afspraak te maken. DOEN!!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.

mei
4
za
2019
Deelname Dodenherdenking in Lelystad @ Batavia Haven
mei 4 @ 17:00 – 21:30
Deelname Dodenherdenking in Lelystad @ Batavia Haven
Op 4 mei zijn de zeekadetten van Zeekadetkorps Lelystad aanwezig bij de lokale Dodenherdenking. Nadere details volgen.
jul
20
za
2019
Zomerkamp Zeekadetten @ Kampen en Lelystad
jul 20 – jul 27 hele dag

Ga jij ook mee op zomerkamp? En zo ja: welk schip lijkt je leuk

De Zeekadetkorpsen gaan ieder jaar gezamenlijk op zomerkamp. Dus ook het Zeekadetkorps Lelystad. Mocht het nieuwste korps van Nederland in de zomer nog niet over een schip beschikken, dan gaan de Lelystadse Zeekadetten mee op een van de andere schepen! Maar, er wordt heel hard aan gewerkt dat wij dan ons eigen Korpsschip hebben. Hoe dan ook ga jij natuurlijk ook mee. Je gaat in de Batavia Haven aan boord en vaart dan naar Kampen. Daar blijven we een paar dagen en doen daar allemaal leuke dingen. Op de 22-ste varen we met alle schepen naar de Batavia Haven om daar het kamp voort te zetten.

Het is handig als je al voor het zomerkamp een beetje als Zeekadet bent ingewerkt.
Je bent bijna 10 dagen weg tijdens het zomerkamp (dat wij ZOKA) noemen.
Share This
UA-129273802-2