Activiteiten

Elke zaterdag komen de zeekadetten van 11.00 uur tot 17.00 uur samen aan boord van ons korpsschip Port of Lelystad en in de Batavia Haven en Batavialand. Sinds het Korpsschip in juni 2019 is aangekocht vinden de bijeenkomsten op het schip plaats. Ook gaan we regelmatig varen met de Port of Lelystad! En jij kan lid zijn van de bemanning!

Dé leukste club van Lelystad

Korpsdag

Zaterdag

11.00 – 17.00 uur

Vaardagen 2020

Maart

Een weekend zeilen met een driemast klipper met een heleboel zeilen. Data worden nog in overleg met de schipper van de klipper vastgesteld

Juni

In juni 2020, 13, 14 en 15 juni om precies te zijn, nemen we deel aan het evenement Meppel aan Zee dat deel uit maakt van het Grachtenfestival Meppel

Zomerkamp

Een week op pad tijdens de zomervakantie. In 2020 bezoeken we van 18 tot en met 25 juli Den Helder. We zijn dan te gast van de Koninklijke Marine.

Sail Amsterdam

In 2020 is het weer Sail Amsterdam. Het grootste nautische evenement van Nederland. En wij zijn er bij van 12 tot en met 16 augustus

Wat doen we op een zaterdag?

Op een zaterdag zijn de kadetten in divisies onderverdeeld;

 • De instructie-divisie gaat zeilen, motorboot varen of roeien
 • de wacht-divisie houdt de wacht en waakt over het schip en de boten
 • De onderhouds-divisie onderhoudt de boten, kleine vaartuigen of ander materiaal

De praktijk instructies vinden het gehele jaar door plaats, tijdens bovengenoemde activiteiten.

Elk jaar worden kampen georganiseerd, waar ermet het Korpsschip op wordt uitgetrokken naar locaties als het Markermeer en IJsselmeer, Urk, het Zwarte Water en nog veel meer!

Tijdens deze kampen wordt het geleerde in de praktijk gebracht; de hofmeesters slaan aan het koken, de machinisten zorgen dat alles blijft draaien en de nautische dienst zorgt dat het schip gevaren wordt. Daarnaast wordt veel tijd besteed aan zeilen, roeien, het maken van trektochten, zwemmen en ga zo maar door; alles op, rond in en met het water.

 

 

Wat verder weg?

De zeekadetten zijn over de hele wereld verspreid en regelmatig vinden uitwisselingen plaats. De mogelijkheid bestaat dat de zeekadetten naar Canada, Verenigde Staten, Groot Brittannië, België, Japan, Zweden, Hong Kong, Zuid-Afrika, Bermuda en Korea kunnen gaan, om daar kennis te maken met andere zeekadetten en hun cultuur.

Zo zijn er bijvoorbeeld in het verleden uitwisselingen geweest naar: Canada, Amerika, Engeland, België, Schotland, India, Zweden en Japan.

Dichterbij huis: Rotterdam de Wereldhaven. Een locatie waar zeekadetten zich kunnen verdiepen in al het maritieme wat het te bieden heeft. En wat denk je van Sail Amsterdam. Regelmatig gaan zeekadetten een dag meevaren op schepen, worden excursies georganiseerd naar schepen of bezoeken gebracht aan tentoonstellingen. 

 

 

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 3 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en vul je gegevens in. Wij bellen je dan om een afspraak te maken. DOEN!!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.

mrt
9
za
2019
Allereerste Korpsdag in/rond Batavia Haven @ Batavia Haven
mrt 9 @ 12:30 – 16:30
zkk cap

Je Zeekadetkorps Lelystad pet ligt al op je te wachten

Het programma voor deze ALLEREERSTE KORPSDAG is een beetje bijzonder. We beginnen iets later dan normaal en houden ietsje eerder op. Daarnaast is in het programma ruimte ingebouwd om ouders/verzorgers de gelegenheid te geven vragen te stellen en aanmeldformulieren in te vullen. Kinderen kunnen drie zaterdag kennis maken met het leven van een zeekadet voordat ze beslissen om lid te worden.

Programma voor zaterdag 9 maart:

 • 12.30 – 13.00
  • Locatie: Verzamelen in/bij de Driemast klipper Ambiance afgemeerd in de Batavia Haven, Batavia Haven 1. Parkeren in VOC-garage
 • 13.00 – 13.10
  • Locatie: Inschepen aan boord van de Sleepboot Rebocador voor Zeekadetten en Kaderleden. Schip ligt afgemeerd naast Ambiance
 • 13.10 – 14.00
  • Locatie: a/b Ambiance. Gelegenheid voor ouders om vragen te stellen aan bestuursleden Zeekadetkorps Lelystad. Invullen van aanmeldformulieren.
 • 13.30 – 14.00
  • Locatie: Werf Batavialand: Officiële startsein voor Zeekadetkorps Lelystad door wethouder John van den Heuvel.
  • Openingshandeling: wethouder John van den Heuvel verricht de eerste onderhoudshandeling aan het schip ’t Putske, samen met de eerste zeekadetten van ZKK Lelystad.
 • 14.00 – 14.10
  • Sleepboot Rebocador arriveert bij steiger naast de Batavia. Ontvangst door wethouder, vertegenwoordigers ZKK Lelystad en ZKK NL.
  • Vervolgens naar boot ’t Putske voor eerste onderhoudshandeling.
 • 14.00 – 15.00
  • Programma op de Werf voor Zeekadetten (Commandant + officieren). Onder leiding van een gids krijgen de zeekadetten een rondleiding over de werf. Natuurlijk ook naar de plek waar de boten van ZKK Lelystad liggen
 • 15.00 – 16.00
  • Vaartocht met Sleepboot Rebocador terug naar Batavia Haven. Naar Ambiance
 • 16.00 – 16.30
  • Sluiting met “Baksgewijs”. Wie komt er volgende week weer?
mei
4
za
2019
Deelname Dodenherdenking in Lelystad @ Batavia Haven
mei 4 @ 17:00 – 21:30
Deelname Dodenherdenking in Lelystad @ Batavia Haven
Op 4 mei zijn de zeekadetten van Zeekadetkorps Lelystad aanwezig bij de lokale Dodenherdenking. Nadere details volgen.
jul
20
za
2019
Zomerkamp Zeekadetten @ Kampen en Lelystad
jul 20 – jul 27 hele dag

Ga jij ook mee op zomerkamp? En zo ja: welk schip lijkt je leuk

De Zeekadetkorpsen gaan ieder jaar gezamenlijk op zomerkamp. Dus ook het Zeekadetkorps Lelystad. Mocht het nieuwste korps van Nederland in de zomer nog niet over een schip beschikken, dan gaan de Lelystadse Zeekadetten mee op een van de andere schepen! Maar, er wordt heel hard aan gewerkt dat wij dan ons eigen Korpsschip hebben. Hoe dan ook ga jij natuurlijk ook mee. Je gaat in de Batavia Haven aan boord en vaart dan naar Kampen. Daar blijven we een paar dagen en doen daar allemaal leuke dingen. Op de 22-ste varen we met alle schepen naar de Batavia Haven om daar het kamp voort te zetten.

Het is handig als je al voor het zomerkamp een beetje als Zeekadet bent ingewerkt.
Je bent bijna 10 dagen weg tijdens het zomerkamp (dat wij ZOKA) noemen.
aug
24
za
2019
Korpsdag @ Batavia Haven
aug 24 @ 11:00 – 17:00
nov
16
za
2019
Intocht Sinterklaas @ Batavia Haven
nov 16 hele dag
nov
23
za
2019
Korpsdag @ Port of Lelystad
nov 23 @ 10:45 – 17:00

Vandaag na alle hectiek van vorige week zaterdag met Sinterklaas en zo, een gewone korpsdag. Het programma bevat zowel onderhoudswerkzaamheden als instructies voor Zeekadet 3e klasse. Er kan dus weer aan het Takenboekje worden gewerkt. De logistieke dienst maakt ongetwijfeld weer een lekker lunch.  Denk  je er aan ook lid te worden?  Dan is dit een goede gelegenheid eens kennis te komen maken. Je bent welkom aan boord zaterdag!

nov
30
za
2019
Bijzondere en feestelijke Korpsdag @ Port of Lelystad
nov 30 @ 10:45 – 14:00

Een bijzondere – maar korte – korpsdag vandaag. Waarvan we de details natuurlijk nog even voor ons houden want het is een verrassing voor onze Zeekadetten. Het kader is er maar druk mee!

jun
12
vr
2020
Grachtenfestival Meppel @ Port of Lelystad
jun 12 – jun 14 hele dag

Meppel aan Zee (MaZ) is een initiatief om de Meppeler haven meer betrokken te krijgen bij het centrum van die stad en anders om. Hiertoe is drie jaar geleden besloten om Meppel aan Zee als een soort side-kick toe te voegen aan het Meppeler Grachtenfestival. Voor de derde editie van MaZ is besloten om te werken aan profilering en daarbinnen wisselende thema’s voor en door Meppel aan Zee. De profilering is nodig om de connectie met de haven steeds duidelijker voor het voetlicht te brengen. De wisselende thema’s zijn om in te kunnen spelen op actualiteiten al dan niet aangegeven door de het Grachtenfestival of Meppel Vol Vaart.

Share This
UA-129273802-2