Zeekadet worden

Hier vind je alle informatie over hoe een zeekadet te worden bij het Zeekadetkorps Lelystad

 

 

 

 

Dé allerleukste club van Lelystad!

Zeekadet worden!

Jongens en meisjes in de leeftijd van 11 tot en met 18 jaar die in het bezit zijn van tenminste één zwemdiploma kunnen lid worden. Na een gratis proefperiode van drie weken moet er besloten worden om zeekadet te worden. Hij/zij ‘monstert aan’ als aspirant Zeekadet en krijgt een leuk welkomst geschenk!

Je kan niet wachten?

Je hoeft natuurlijk niet 3 weken te wachten. Als je het zeker weet neem je een van je ouders mee om je in te schrijven. Je krijgt dan natuurlijk ook een leuk welkomst geschenk.

Kennismaken

Je kan drie zaterdagen met de Zeekadetten (gratis) meedoen om te kijken of je het leuk vindt. Tijdens de zaterdagen maak je met alle onderdelen kennis om zo een goede indruk te krijgen wat het nu eigenlijk is om een zeekadet te zijn.

Ja, ik word Zeekadet!

Op de derde zaterdag moet je een keus maken om Zeekadet te worden. Dit moet samen met je ouder(s) aan boord gebeuren. De Commandant of Eerste Officier schrijft je dan in.

Tijdens het intake gesprek worden er gegevens ingevuld en wordt de informatiemap aan de ouder(s) overhandigd.

Schrijf je alvast in

Via de knop hieronder krijg je ons inschrijfformulier. Vul dit alvast zoveel als je kan in en neem het mee naar de Korpsbijeenkomst. De commandant vult de rest van de gegevens in en je bent snel zeekadet!!!

A t/m Z informatie

GEWELDIG! Je wordt Zeekadet! Een goede beslissing waar je absoluut geen spijt van krijgt. Samen met je ouder(s) schrijf je je in als zeekadet. Dit gebeurt door de Commandant of Eerste Officier. Er worden formulieren ingevuld en getekend.

En dan…
Je bent nu “Aspirant Zeekadet”. Je leert zo snel mogelijk de weg aan boord kennen (en ook in het donker) Je krijgt een “monsterboekje”. In dit boekje staan allemaal taken die je moet uitvoeren. Nadat je alle taken klaar hebt kom je in aanmerking voor de volgende rang: Zeekadet 3e Klasse.

Verplichte kosten

  1. Contributie – € 15,00 per maand
  2. Bruikleen werkpak – € 35,- (afhankelijk van de maten) 
  3. Aanschaf uniform circa € 135,00 ( maar dat heb je voorlopig nog niet nodig!)

 

Het werkpak, dat door alle zeekadetten wordt gedragen bij de meeste activiteiten, bestaat uit een blauwe broek, blauw hemd en riem. Optioneel zijn het petje en wollen trui.

Het werkpak krijg je in bruikleen. Der witte matrozenmuts moet zelf aangeschaft worden net als het daagsblauw . Voorlopig heb je nog geen daagsblauw nodig hoor!

Het ‘daagsblauw’; het uniform dat wordt gedragen bij speciale gelegenheden. Dit wordt verstrekt vanaf zeekadet der derde klasse. Doel van het uniform is ongeacht sociale of culturele achtergronden de zeekadetten er het zelfde uit te laten zien en hen dit ook te laten beseffen. Binnen het korps geldt inzet en instelling als graadmeter en niet de afkomst!
Het uniform wordt pas verstrekt na ontvangst betaling en aankoop van gladde lederen schoenen (bij voorkeur KM schoeisel).

 

Voor kampen en excursies
Kampen met het Korpsschip – afhankelijk van de aantal personen,- worden berekend per dag. De kampen duren zo’n 7 tot 8 dagen. Weekendkampen – max. € 17,50 (vrijdagavond tot zondagavond). Excursies – eventueel bijdrage in reiskosten. De deelnamekosten moeten vooraf via de toko online, via iDeal, worden betaald.

Assam II op de Waddenzee

Assam II op de Waddenzee

De Batavia Haven in Lelystad is onze thuishaven. Daar vind je ons korpsschip Port of Lelystad. Iedere zaterdag komen we op dit schip bij elkaar en werken we ook aan het onderhoud van het schip. De kampen varen met dit schip naar andere havens, doen onderweg oefeningen, zwemmen, zeilen en vermaken ons met het water. Voor 2020 staan er nu al drie langere reizen op de agenda!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=YZqn-J5E5Ao[/embedyt]

de Zeekadet

Inschrijven
Samen met de Commandant en je ouder(s) tijdens een Korpsdag . Klik op de onderstaande link om het inschrijfformulier te downloaden. Vul dit alvast in en neem het mee naar de Korpsbijeenkomst
Kosten

De contributie is € 45,00 per kwartaal. Het werkpak is € 30,00. Banknummer is: IBAN NL76INGB0008926144 t.n.v. Stichting Zeekadetkorps Lelystad.

Kleding

De zeekadet draagt een “werkpak” (met evt. een trui en pet) en bij officiële gebeurtenissen een uniform. Het werkpak is in bruikleen. Het nette uniform schaffen de zeekadetten zelf aan.

Het Zeekadetkorps Lelystad

Het Zeekadetkorps Lelystad is opgericht in november 2018 en werd daarmee het twintigste  korps van Nederland. Het bestuur heeft in juni 2019 ons korpsschip Port of Lelystad aangeschaft. Daar vinden alle bijeenkomsten op plaats. Daarnaast maken wij ook gebruik van de Batavia Haven, sommige schepen die daar liggen en de werf van Batavialand.

Een deel van hun zeilopleiding krijgen de zeekadetten aan boord van de driemast klipper Ambiance. Gedurende enkele weekenden gaan zij dit jaar met dit schip op stap!

 

Inmiddels beschikt Zeekadetkorps Lelystad over meerdere zeilboten. Een klassieke zalmschouw ’t Putske en een zeilvlet (en twee kleine bootjes waarin zeekadetten zelfstandig kunnen (leren) zeilen). Beide boten worden de komende weken opgeknapt door de Zeekadetten. Die daarbij worden geholpen door de vrijwilligers van het ZKK Lelystad en de werkmeesters van de werf van Batavialand.

Daarnaast er is een motorslepertje dat door het Zeekadetkorps Lelystad kan worden gebruikt.

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 3 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en vul je gegevens in. Wij bellen je dan om een afspraak te maken. DOEN!!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.

Deel dit:

De contributie van een Zeekadetkorps Lelystad is laag (€ 17,50 per maand) maar het kan zijn dat dit toch te veel is/wordt. Ook deelname aan vaarkampen kosten natuurlijk geld. Gelukkig zijn ook daar oplossingen voor. Neem daarvoor contact  op met onze voorzitter; stuur ons een mail en wij nemen contact met u op

Share This
UA-129273802-2